Ordbog

Din SEO ordbog

Hvad er ALT tag?

På Dansk også kaldet alternativ tekst. Det er den tekst som Google kan læse hvor du har beskrevet hvad billedet er. De blinde kan få teksten læst op, når de holder musen hen over billedet. ALT tag bruges til at fortælle søgemaskinerne, hvad der er på dine billeder. Dette gælder alle steder på din hjemmeside, i bloggen, i shoppen og på dine sider. Optimal brug af ALT tag medvirker generelt til at forbedre din hjemmeside eller webshoppens muligheder for gode placering i søgeresultaterne. Det vil give god værdi i Googles billedsøgninger. Brug gerne dit hjemmeside navn i billederne.

Hvad er Black Hat SEO?

Det er noget rigtig skidt at begynde på. For bare 3-4 år siden var det meget brugt. Når google opdagede det så kostede det placeringer og i værste tilfælde ryger hjemmesiden helt ud af søgeresultaterne. Du kan læse en del om Black Hat SEO i dette blog indlæg

Hvad er Cloaking?

Cloaking er 100% Black Hat SEO.  Det er når du skriver tekster der kan ses af google men ikke af læseren. Det kunne være hvis du på en hvid side skrev en masse med hvide bogstaver. Det kan Google læse men dine besøgende kan ikke læses og det er i den grad noget Google slår hårdt ned på. Så hvis du har lavet det så se at få det givet noget farve så alle kan se det.

Hvad er duplicate content?

Duplicate content, på dansk kopieret indhold, det er NO GO. DU vinder intet ved at skrive den samme tekst på din side som en anden har på sin side. Duplicate content er et af de mest brugte sætninger inden for SEO / søgemaskineoptimering. Duplikeret indhold kan give uopretlig skade på din hjemmeside eller webshop. Søgemaskinerne vurderer unikt indhold meget højt. Begrebet Dublicate Content forkortes ofte til DC

Hvad er E. A. T. Score?

E. A. T. står for Ekspertise, Autoritet og Troværdighed. Det er en model der bruges af Googles Quality Raters til at vurdere din hjemmeside og dit indhold samt kvaliteten.

Hvad er HTTP Status koder?

HTTP Status koder er beskeder fra serveren. Den meste sete status kode som du nok kender er en fejl 404 Hovsa siden findes ikke. Men der er mange andre koder som du bør kende til hvis du arbejder med SEO OPTIMERING. Her under kan du se nogle af det mest gængse HTTP status kode
  • 200 – siden kan vises fint
  • 301 – siden er flyttet permanent, serveren sender dig automatisk videre
  • 302 – siden er flyttet midlertidigt, serveren sender dig automatisk videre
  • 403 – det er forbudt at se denne side, du skal have tilladelse til at se siden
  • 404 – der er sket en fejl, siden kan ikke vises
  • 500 – fejl på serveren. Kunne ikke svare
Hvis du vil se flere HTTP Status koder så kan du se dem alle sammen her på siden

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding betyder at du bygger link imellem interne og eksterne sider. Linkbuilding kan både gå ind og ud af din hjemmeside samtidig med at det kan gå rundt på din hjemmeside.

Hvad er Meta Title?

Når folk søger efter noget på Google så kommer der en masse resultater op. I hvert resultat er der en Url, en blå linje med en overskrift og 1-2 linjer nede under.

Den blå linje / overskriften er din Meta Title.

Hvad er SEO?

SEO – Direkte oversat til Search Engine Optimization og på Dansk betyder det kort og godt Søgemaskineoptimering”
SEO er den type optimering du kan lave on page og off page der også kaldes “Organisk optimering”

Hvad betyder on page?

On page betyder direkte oversat på din hjemmeside. Det er altså alt det der foregår eller som du kan ændre og påvirke på din hjemmeside.

Hvad betyder off page?

Off page betyder alt det der ikke sker på din hjemmeside. Det kan være alt fra sociale medier, e-mails, influenser, YouTube og linkbuilding.

Seo ordbogen fra Seo Support